Ice-wine

קלטאהפנרHafner Family Estate

יינות הפנר מאוסטריה - יינות איכות אורגנים וכשרים

Text Box: אייס ויין - "גרובי" קפוא 2002
Ice-wine Grüner Veltliner 2002
יין קרח- אייס ויין ((ice-wine אורגני זה הופק בבציר מאוחר מחורף 2002. כאשר הענבים קפאו על הגפנים בטמפרטורת 8°- בצרו אותם וסחטו מהם אך ורק את התירוש האיכותי והמרוכז.
מומלץ להגיש כקינוח אצילי בטמפרטורה של 12°-14°.
דניאל רוגוב ז“ל: ”היין, שהוא בעל מתיקות נדיבה עם רמז בולט של בוטריטיס, מאוזן יפה על ידי חומציות השומרת על רעננותו. יש בו קשת ניחוחות וטעמים של פירות יבשים, ובכללם משמשים, אפרסקים ותפוחים, כשמעליהם רובד עליון מפולפל שובה לב. נדיב וממלא פה. טוב כליווי לכבד אווז וקינוחים עם פירות, וגם כיין קינוח.
שתו מעכשיו עד 2014. ציון: 90.”
Text Box: יינות בוטיק מיוחדים, קלטא
Hafner Ice-wine

כרם HAFNER בחורף. בציר בכמויות קטנות, תוך הקפדה על איכות הענבים ותנאי הסביבה, מבטיחים ice-wine אורגני, ומאיכות עליונה.

זוכה מדליית זהב כפולה וכן היין הטוב בתחרות הים התיכון - תל אביב:
International
Grand Champion
 – Terravino 2006

Text Box: ברקע ביקורתו של אבי אתגר מתוך תוכנית הרדיו שלו ”המבחר של אתגר“ ששודרה באוקטובר 2009.
Text Box: גרובי
Text Box: Ice-wine
Text Box: צוויגלט
Text Box: מלכת שבא
Text Box: TBA
Text Box: מבעבעים
Text Box: כשרות
Text Box: English
Text Box: אייס ויין שרדונה 2009
Ice-wine Chardonnay 2009

יין קינוח אצילי שהופק בבציר חורפי מענבי שרדונה קפואים. התענוג הזה מגיע היישר מארץ ה-ice-wine אוסטריה. להפקתו נדרשים תנאי מזג אויר ייחודיים בסוף הקיץ, וקיפאון מוחלט בחורף, ועל כן  נדיר.
אחרי שניים או שלושה לילות של כפור בחורף 2009, היו הענבים קפואים דים לתחילתו של תהליך הפקת אייס ויין. הסחיטה, איטית, זהירה וקפדנית, נעשתה אף היא בתנאים של טמפרטורת קיפאון, ואפשרה הפקת תירוש מרוכז ואיכותי, תוך הותרת גבישי הקרח בצד. מתיקות טבעית, באיזון מושלם של חומציות, הם סוד קיסמו של האייס ויין.
אייס ויין שרדונה 2009 הוא הזוכה מדליית הזהב בתחרות היין הבינלאומית Selections 2011. תכולת סוכר 128 גרם לליטר, 375 מ"ל.